A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Новини

Фінальні змагання з футболу серед дівчат

25 жовтня 2021 року в м. Кобеляки, Полтавського району відбулися фінальні змагання з футболу серед дівчат в залік ІV Гімназіади Полтавщини. Виборювати перемогу серед закладів загальної середньої освіти Полтавської області з’явилося шість команд: Глобинська МТГ, Кам’янопотоківська ТГ, Диканська ТГ, Гребінківська ТГ, Білоцерківська ТГ, Кобеляцька ТГ. Гра була запеклою, напруженою та хвилюючою для гравців та їх тренерів-наставників. НАШІ ДІВЧАТА вибороли четверте місце, з чим ми їх і вітаємо. Дякуємо вчителям фізичної культури М.В. Сьоміку Глобинського ліцею №5, А.Г. Чернявському Пустовійтівського ліцею, В.А. Сабірзянову Великокринківського ліцею, А.В. Воронкіну Манжеліївського ліцею імені Героя Радянського Союзу О.О. Чайки за підготовку команди.

15:47 26.10.2021

На Полтавщині дев’ять бюджетних закладів отримали погодження на укладання договорів з “Нафтогазом”

З 13 жовтня розпочалась кампанія по укладанню договорів бюджетних установ з НАК “Нафтогаз”. На 25 жовтня у Полтавській області 100% бюджетних закладів подали документи на укладання договорів, вже 9 закладів — охорони здоров’я, освіти, соцзахисту – отримали погодження. Про це розповів начальник Управління ЖКГ та енергетики Полтавської ОДА Едуард Рева на апаратній нараді.

16:26 25.10.2021

В закладах освіти провели ряд тематичних уроків

Напередодні Державних свят, 13 жовтня 2021р. з дотриманням протиепідемічних вимог та карантинних обмежень в закладах загальної середньої освіти Глобинської міської ради провели ряд тематичних уроків, виховних годин, бесід про героїчну історію українського народу, боротьбу його захисників та захисниць за становлення державності в Україні. Також в переддень святкування проводилися заходи спрямовані на вшанування козацької доблесті та звитяги. Ці свята відбулися з метою сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу, вдячності всім, хто захищав і захищає нашу рідну землю.

10:37 18.10.2021

Онлайн-нарада «Організація та промоція підготовчих курсів до ЗНО»

Сьогодні в Україні неможливо стати студентом ЗВО, не пройшовши зовнішнє незалежне оцінювання. ЗНО неабияк змінило систему освіти в Україні. Вчителі й випускники щороку з хвилюванням говорять про важливість цього тестування. І справді, ЗНО це надзвичайно відповідальна подія від якої залежить майбутнє школярів. Щоб отримати хороші результати потрібно готуватися та сумлінно вчитися. Враховуючи карантинні обмеження, учні Глобинської громади налаштовані на підготовку онлайн. Щоб підготуватися до ЗНО існує багато ефективних методик: короткотривалі підготовчі курси чи навчальні відео, онлайн-тестування чи цілі освітні онлайн-платформи. Дехто з випускників вже зараз розпочали активну підготовку до важливих випробувань у їхньому житті, визначаючись із планами на майбутнє. Це було зрозуміло 08 жовтня 2021р. під час проведення інформаційної онлайн-наради «Організація та промоція підготовчих курсів до ЗНО», зініційованою відділом освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради за підтримки Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»: директорки центру по роботі із студентами та обдарованою молоддю Ольги Леонідівни Буднікової, завідувачки підготовчого відділення Світлани Іванівни Ревенко. До наради також долучилися вчителі та учні закладів загальної середньої освіти Глобинської міської ради. Найактивнішими учасниками серед випускників були учні Великокринківського ліцею із класним керівником Л.Д. Москаленко.

14:08 11.10.2021

«Бабин Яр – це наша незагойна рана…»

В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Бабин Яр - символ трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі. Ця тема сьогодні дуже актуальна, оскільки вона тісно пов’язана з питанням патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості.

10:06 04.10.2021

Освітня мережа Глобинської громади

Питання і проблеми, які потребують вирішення  у сфері освіти, активно та емоційно обговорювалися влітку і продовжують обговорюватися у Глобинській громаді та за її межами.   Забезпечення надання якісних освітніх послуг; великі витрати на утримання шкіл із малою наповнюваністю учнів; нерівномірна наповнюваність шкіл і класів; велика кількість громіздкої шкільної інфраструктури з малою наповнюваністю учнів і водночас наявність переповнених шкіл; викладання предметів за шкільними програмами педагогами-нефахівцями, застаріла й енергозатратна архітектура шкільних будівель, технічне зношення інфраструктури; невідповідність системи позашкільної роботи сучасним запитам дітей і неохоплення нею всіх дітей, які проживають на відповідній території;  відсутність доступу до дошкільної освіти для всіх дітей, особливо в сільській місцевості; безпечний підвіз дітей до освітніх закладів – про все це, напевне, не говорив тільки той, кому взагалі байдуже до всього. Як результат обговорення цих та інших питань -  нова мережа освітніх закладів у Глобинській громаді.

12:16 24.09.2021

Нові підходи в організації харчування

Нове меню. Нові підходи в організації харчування: з 7 квітня 2021-го року набула чинності постанова КМУ від 24 березня 2021-го року №305, за якою були встановлені нові норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Що вона передбачає? Ці питання обговорювалися на  нараді з керівниками освітніх закладів громади.

10:17 17.09.2021

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень