A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

«Чорнобиль не має минулого часу» - в закладах освіти Глобинської громади відбувся день пам'яті трагедії

Дата: 26.04.2023 09:49
Кількість переглядів: 60

В історії нашого народу чимало скорботних дат,  які пронизують серце гострим болем. Одна з них 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

У цей день в закладах загальної середньої освіти Глобинської міської ради проведено низку виховних та просвітницьких заходів. Відтак, у Троїцькій гімназії відбувся захід «Тіні Чорнобиля в об'єктиві майбутнього». Діти не лише прослухали розповідь, а і брали активну участь у питаннях створення реальних візій задля відновлення екологічного ,наукового та енергетичного напрямку на територіях непридатних для постійного проживання населення. Колектив Бабичівської гімназії, спільно з працівниками Бабичівського старостату, вшанували наших земляків - учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Микола Зароза, один із ліквідаторів, висловив свою вдячність у соц.мережі: «Від щирого серця Дякую учням та педагогічному колективу Бабичівської гімназії за розуміння, за добросердечність, чуйність, щирість, підтримку! Приємно знати, що є люди, які роблять цей світ добрішим і вони поруч. Ця думка зігріває мене у важкі хвилини і у хвилини щастя. Бажаю Вам, добрі люди, процвітання, добра, благополуччя, гармонії і щастя!». Про страшні події які залишили довгий слід на території нашої країни та і всієї планети, цього дня згадали учні Радалівської гімназії – філії Великокринківського ліцею. З цікавістю діти слухали, дивились, задавали запитання та створювали буклети під назвою «Чорнобиль». До Дня пам’яті Чорнобильської трагедії для учнів 7-9 класів Глобинської гімназії №3 педагогом-організатором Темник М.А. було проведено інформаційно-виховні години онлайн, під час яких діти вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, зрозуміли, що наслідки жахливі не тільки для людей, а й для рослинного та твариннного світу. Для учнів 5-9 класів Жуківської гімназії – філії Глобинського ліцею №5 було запропоновано для перегляду ряд відео про Чорнобиль минулого і сьогодення. Пам'ятають та вшановують подвиг героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС учні та вчителі Пустовійтівського ліцею. Класними керівниками було проведено такі заходи:

1 клас - година спілкування «26 квітня- День пам'яті Чорнобильської трагедії»;

2 клас - Година спілкування «Чорнобильська катастрофа: історія про трагедію»;

3 клас – Година спілкування. Казка про Чорнобиль;

5 клас – «День пам'яті Чорнобильської трагедії»;

6 клас – «День пам'яті Чорнобильської трагедії»;

7 клас - Виховна година «Чорнобиль. Трагедія. Пам'ять»;

8 клас - Інформаційна хвилинка «Чорнобиль - день, що змінив історію»;

9 клас – «Чорнобиль: як сталася аварія на ЧАЕС»;

10 клас – «Чорнобильська катастрофа 1986 рік»;

11 клас - Урок пам'яті Чорнобиля.

 

У Петрівській гімназії – філії Великокринківського ліцею проведено годину – спогад «Чорна трагедія на кольоровій землі» приурочена до 37-мих роковин Чорнобильської катастрофи. За роком спливає рік, а для України Чорнобиль залишається незагоєною раною – висновок години-спогаду. Здобувачі освіти Пирогівського ліцею згадали та схилили голови перед героїчними подвигами пожежних, працівників ЧАЕС, медиків, військовослужбовців, учених та всіх, хто став тоді на захист людства ціною власного здоров'я та життя. Литвиненко Тетяна Вячеславівна провела виховний захід «День пам'яті Чорнобиля». У Веселодолинській гімназії – філії Великокринківського ліцею відбулась година спілкування «Гірчить Чорнобиль крізь роки». У доступній для дітей формі було повідомлено про місто Прип’ять та Чорнобиль, які через трагічну подію стали відомими на весь світ. В Куп'єватівській гімназії - філії Великокринківського ліцею класними керівниками були проведені виховні онлайн-заходи на тему «Чорнобиль не має минулого часу». А учні 5-6 класів переглянули і обговорили відеоролик «26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії». У Пузиківській гімназії в цей день була проведена тематична лінійка «Чорнобиль не має минулого» для учнів 6-9 класів. Були переглянуті відеофільми «Чорнобильська катастрофа», «Гіркі і болісні уроки Чорнобиля». Хвилиною мовчання діти вшанували пам'ять загиблих у Чорнобильській трагедії.

Ця подія ніколи не зітреться з людської історії, і завдання кожного покоління не тільки пам'ятати, а й не допустити її повторення.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень