A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Новини

Всеукраїнський конкурс для учнів 9–11-х класів закладів загальної середньої освіти «Мови та культури світу»

У період з березня по квітнь 2023 року факультетом іноземних мов, Луганського національного університету імені Тараса Шевченка проводився Всеукраїнський конкурс для учнів 9–11-х класів закладів загальної середньої освіти «Мови та культури світу». Запрошеними до участі у конкурсі були учні з усіх куточків України. До участі долучилися учні 10-А класу Великокринківського ліцею: Коваленко Владислав та Ткаченко Дар’я, учениця  (керівник О.Б. Гащенко). Секція «Лірика».

08:48 10.05.2023

Навчально-польові збори — це своєрідний екзамен на вправність та мужність для старшокласників

Конституція України визначає захист Вітчизни обов’язком громадян України, найважливішою функцією держави. Одним з обов’язкових елементів державності країни, атрибутом її самостійності, суверенітету є Збройні Сили. Вони виконують одну з найголовніших функцій держави – захисну. Готовність Збройних Сил України до виконання своїх функцій значною мірою залежить від підготовленості молоді до проходження військової служби.

16:03 09.05.2023

«Якщо ти здатний бачити прекрасне, то тільки тому, що носиш прекрасне всередині себе» Пауло Коельйо

Життя людини складається не тільки з матеріальних, але і з духовних благ. Тільки через мистецтво вона здатна досягти внутрішнього розвитку, осягнути незвідане, відкрити багато нового. 

10:40 08.05.2023

Всеукраїнський курс з вивчення кримськотатарської мови та культури «Beraber»

За даними ЮНЕСКО, кримськотатарська мова – одна з мов, які перебувають під серйозною загрозою зникнення. Протягом десятиліть вона втрачає носіїв, мовний зв'язок між поколіннями слабшає. Окупація кримського півострова, коли частина сімей опинилися на материку, а частина залишилася на окупованій території, ще більш прискорила цей сумний процес. Як і багато інших національних меншин у збереженні своєї мови, самобутності і культури, кримські татари бачать для себе основне завдання сучасності. У цю задачу входить збереження кримськотатарської мови і передача його молодим поколінням. Це все, безумовно, має стати повноцінною частиною державної політики в Україні. Певні кроки для цього вже зроблено. До прикладу, у січні цього року уряд України оприлюднив проєкт довгоочікуваної всіма кримськими татарами Концепції розвитку кримськотатарської мови до 2032 року. 

10:45 27.04.2023

Відбувся І етап Всеукраїнської школи з громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання «Агенти змін» у рамках Всеукраїнських профільних шкіл Малої академії наук

З метою виховання громадянської свідомості учнівської молоді України шляхом неформального інтерактивного навчання, Національний центр «Мала академія наук України» спільно з Благодійною фундацією «Агенти змін», Молодіжною ініціативою «Серце в долоньках» та Центром Політичних Студій та Аналітики «Ейдос» з 15 по 25 квітня 2023р. провели І етап Всеукраїнської школи з громадянської та волонтерської участі й патріотичного виховання «Агенти змін» у рамках Всеукраїнських профільних шкіл Малої академії наук.

15:52 26.04.2023

«Чорнобиль не має минулого часу» - в закладах освіти Глобинської громади відбувся день пам'яті трагедії

В історії нашого народу чимало скорботних дат,  які пронизують серце гострим болем. Одна з них 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху.

09:49 26.04.2023

Вітаємо Пирогівський ліцей з перемогою в конкурсі на кращу організацію форм фізичної активності в рамках проєкту «Будь активним заради миру!»

У рамках проєкту «Будь активним заради миру!» за підтримки Міністерства освіти і науки України, Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», UkraineActive, Українсько-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» восени стартував конкурс на кращу організацію форм фізичної активності. Конкурс відбувся з метою підвищення фізичної активності дітей під час навчального року, зниження у них тривожності і зміцнення здоров’я.

08:20 25.04.2023

Навчально-тренувальні збори учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році

З 17 по 21 квітня 2023 року Комунальним закладом Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» були проведені навчально-тренувальні збори учасників ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2022/2023 навчальному році.

15:21 21.04.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень