A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Новини

МОН РОЗГЛЯДАЄ ТРИ МОЖЛИВІ СЦЕНАРІЇ ПОЧАТКУ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах робочого візиту до Чернігівської області зустрівся з керівництвом обласної адміністрації, керівниками закладів загальної середньої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Під час зустрічі він розповів про три можливі сценарії початку нового навчального року. Візит відбувся  17 липня 2020 року.

15:53 29.07.2020

Стартувало  ЗНО для випускників закладів загальної середньої освіти

З 25 червня 2020 року стартувало  зовнішнє незалежне оцінювання для випускників закладів загальної середньої освіти.  Цьогоріч ЗНО проводиться лише для тих, хто  бажає   вступити до закладів вищої освіти в цьому році, а також вирішив проходити  державну підсумкову атестацію зі шкільного курсу. Виявили  бажання перевірити свої знання, взявши участь у незалежному оцінюванні, 75  випускників закладів освіти  Глобинської міської ради. Найчисельніше тестування  з української мови, математики та історії України.

21:49 30.06.2020

Глобинські дитячі садочки зустрічають своїх вихованців після вимушеної перерви у три з половиною місяці

Нарешті настав час, коли в дитячих садочках Глобинської громади знову залунали веселі дитячі голоси та сміх. Відсьогодні відновили освітню діяльність заклади дошкільної освіти нашого міста. Першим етапом відновлення роботи закладів було придбання необхідних засобів дезінфекції та індивідуального захисту, підготовка працівників до роботи в нестандартних умовах. На цьому етапі відділом освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради було розроблено Порядок відновлення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти Глобинської міської ради після послаблення протиепідемічних заходів. Для 11 груп з 3 садочків міської ради, які першими відновлюють свою освітню діяльність, придбано необхідну кількість дезінфікуючих, миючих, антисептичних засобів, безконтактних термометрів, засобів індивідуального захисту на загальну суму 59, 24 тис. грн. Для завідувачів ЗДО проведено 3 наради, на яких було надано практичні поради з питань відновлення роботи закладів, дотримання протиепідемічних заходів та організації освітньої діяльності в умовах карантину. Далі розпочалася кропітка робота по підготовці закладів до відкриття. Зокрема, було проведено дезінфекцію приміщень, санітарно-бактеріологічні дослідження проб води, навчання всіх працівників закладів з метою освоєння та володіння усіма необхідними навиками по запобіганню розповсюдженню інфекції, визначено конкретні обов’язки та вимоги до роботи кожного, розроблено режим руху та дня для кожної групи, здійснено необхідні медичні огляди працівників закладів дошкільної освіти міської ради КНМП «Глобинська ЦРЛ» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги у Глобинському районі», організовано оздоровче харчування та ін. Батьками вихованців впродовж 14 календарних днів велися спостереження за здоров’ям дітей. 22.06.2020 року комісією, в складі працівників відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради та Глобинського районного управління Держпродспоживслужби, проведено перевірку готовності закладів дошкільної освіти до відновлення освітнього процесу. Під час огляду виконаних робіт, комісією було відзначено високу якість виконання та відповідальність, з якою вони були проведені. І ось, 23 червня виконавчим комітетом Глобинської міської ради прийнято рішення, яке з нетерпінням чекали маленькі жителі нашої громади та їх батьки. Зранку, 24 червня, 66 дошкільнят міста весело, але з дотриманням необхідних санітарних вимог, переступили поріг своїх дитячих закладів, де їм створено безпечні та комфортні умови перебування. Наразі тривають заходи з підготовки до відновлення освітньої діяльності в решті закладів дошкільної освіти міської ради.

16:29 30.06.2020

ВІД ТРАДИЦІЙ ДО ІННОВАЦІЙ

  У наш час інформаційно-комунікаційні технології та онлайн-сервіси набувають все більшого значення у професійній діяльності педагога. Адже, за допомогою додатків Google можна використовувати нові форми проведення уроків, переглядати відео - та аудіофайли прямо з Інтернету (без додаткового завантаження на комп’ютер); організовувати спілкування (проведення тренінгів, круглих столів тощо); створювати дидактичні засоби начального призначення.

16:22 30.06.2020

Гордість школи – гордість громади

У сучасному світі молоде покоління має багато можливостей для навчання та творчості. Що насправді допомагає нашим учням досягати значних успіхів– геніальність чи буденна наполегливість?

14:24 22.05.2020

Поради: Як заповнювати класний журнал після карантину

Поки триває карантин і проводиться навчання у дистанційному форматі, вчителі намагаються зрозуміти, як заповнювати класний журнал. Міністерство освіти і науки України у короткому відео надало більш детальне роз’яснення щодо цієї теми.

09:05 18.05.2020

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень