A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови!

Дата: 21.02.2020 15:50
Кількість переглядів: 188

Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови!

          З 2002 року українці щорічно відзначають 21 лютого Міжнародний день рідної мови як свято багатомовності, взаєморозуміння та взаємоповаги.

          Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчої у світі, бо саме вона визначає пам'ять народу в історичному і цивілізаційному часі.

         Сучасна Україна, як європейська держава з великим розмаїттям етнічних спільнот, надає можливість усім національним меншинам розвивати, збагачувати і зберігати свої рідні мови.

        Держава гарантує вільний розвиток та захист мов представників різних національностей, сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

       Водночас, мовою національної консолідації є державна українська мова, яка відображає самобутність багатомільйонного Українського народу і є основою його духовності та історичної пам’яті.

         Сучасний світ знає, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни.

      Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови! Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом. Щастя, добра, нових здобутків в ім’я України!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень