A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Розвиток малюка: відкриття нових горизонтів на методичному дайджесті "Буду вправним першачком»

Дата: 30.05.2024 13:47
Кількість переглядів: 164

       29.05.2024 року на базі Глобинського ЗДО №1 «Дзвіночок», відповідно до плану роботи відділу освіти Глобинської міської ради, відбувся методичний дайджест «Формування життєвої компетентності особистості дошкільника за методичним комплектом «Буду вправним першачком» для директорів, вихователів-методистів та педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Глобинської міської ради.
      Спікер заходу Людмила Обревко, головний спеціаліст відділу освіти, наголосила на необхідності створення в закладі дошкільної освіти інклюзивного середовища зі сприятливою атмосферою для всіх дітей, де кожен має можливість взаємодіяти з іншими, розвиватися і відчувати себе прийнятим. Для успішної реалізації інклюзивної освіти в дошкільних закладах необхідна підтримка вихователів, спеціалістів і батьків, а також наявність спеціальних програм та матеріалів, які враховують різні потреби дітей, і саме таким матеріалом є комплект «Буду вправним першачком».
        Вихователь вищої категорії Глобинського ЗДО №1 «Дзвіночок»  Юлія Клен акцентувала увагу присутніх на тому, що у сучасному закладі дошкільної освіти важливо створити стимулююче середовище для розвитку дітей та підготовки їх до шкільного життя і саме використання комплектів «Буду вправним першачком» дає змогу вихователям зробити процес навчання цікавим, розвиваючим і ефективним.
      Старший вихователь Ніна Бондаренко повідомила, що навчальні ігри та завдання, які містяться в комплекті, допомагають дітям навчитися співпраці, ділитися досвідом, розвивати уяву та творчість. Вони стимулюють малюка до активного навчання і допомагають йому засвоїти нові знання та вміння.
       Завдяки комплектам «Буду вправним першачком» вихователі мають можливість стимулювати мовлення, моторику, когнітивні функції та соціально-емоційний розвиток дітей, - звернула увагу вихователь вищої категорії, вихователь-методист Тетяна Удовенко. Ці інтерактивні матеріали сприяють збільшенню зацікавленості дітей до навчання та розвивають їхні творчі здібності.
     Усі присутні зробили висновок,  та прийняли рішення про використання комплекту «Буду вправним першачком» у роботі закладів, який є важливим інструментом у розвитку дітей на початкових стадіях їх життя. Він допомагає створити сприятливе середовище для навчання та розвитку, сприяючи вихованню в дитини цінних навичок та умінь.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені ви якістю та актуальністю інформації на сайті?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень