A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Дошкільна освіта: перші кроки до любові до Батьківщини.

Дата: 19.10.2023 16:47
Кількість переглядів: 278

Сьогодні, коли жорстока війна увірвалась у наше життя, коли Україна зусиллями наших військових, добровольців, волонтерів відстоює свободу і територіальну цілісність, пріоритетного значення набуває патріотичне виховання дітей дошкільного віку.  

      18 жовтня 2023 року  відділом освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради було проведено семінар-практикум «Реалізація завдань національно-патріотичного виховання в закладах дошкільної освіти Глобинської міської ради в умовах війни» на базі Землянківського ЗДО «Барвінок» для керівників закладів дошкільної освіти.

       Фахівець відділу освіти Людмила Обревко у своєму виступі акцентувала увагу присутніх на врахуванні особливостей дошкільного віку у вихованні патріотичних почуттів, розглянула ефективні шляхи у вирішенні завдань Базового компоненту дошкільної освіти з патріотичного виховання.

      Директор ЗДО Світлана Суслова ознайомила з досвідом роботи закладу з патріотичного виховання дітей. В межах проєкту «Україні бути!» розкрила сторінки життя великої людини, землячки, народної артистки України Раїси Кириченко - берегині української пісні, адже саме вона у 2002 році відновила роботу дитячого садочка.

       На захід завітала племінниця Чураївни Миколаєнко  Людмила Василівна. Присутні не стримуючи сліз, слухали історії з життя народної улюблениці, адже жіноча доля самої Раїси Опанасівни була нерозривно пов’язана з двома речами: рідною полтавською землею і українською піснею, яким лишилася вірною до останнього подиху. І коли всі присутні разом заспівали пісню «Лишаймося собою», на хвилинку здалося, ніби сама Берегиня посміхнулася із світлин…  

      Учасники семінару відвідали Корещанську Святопокровську церкву, із покладанням квітів вклонилися сімейній могилі Кириченків. Приємно вразила учасників семінару екскурсія до музею-садиби «Мамина вишня», який створено в батьківській хаті Раїси Опанасівни. Екскурсія, яку провела Вікторія Срібна, видалася справжнім зануренням у життя видатної землячки, яка залишила глибокий слід у людях, у тих словах, які вона промовляла та в тих піснях, які вона співала. У її піснях - потужна патріотична позиція, а сама Раїса Кириченко приклад великого патріота!

    Подібні заходи доводять важливість національно-патріотичного виховання, особливо у контексті сучасних подій. Адже виховання громадян-патріотів, майбутніх захисників незалежності та територіальної цілісності України, є першочерговим обов’язком  педагогів-дошкільників, які торкаються дитячих сердець і розуму.  



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень