A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Серпнева зустріч освітян Глобинської громади під звуки сирени…

Дата: 01.09.2023 13:41
Кількість переглядів: 45

Саме так, в укритті Великокринківського ліцею, під завивання сирени,  зустрілися керівники закладів освіти громади, представники детутатського корпусу Глобинської міської ради, профспілки освітян, щоб підвести підсумки роботи галузі за 2022/2023 навчальний рік та обговорити основні завдання на 2023/2024 навчальний рік. «Освіта наближає перемогу»- цей вислів був провідною думкою цьогорічної конференції. Адже, минулий навчальний рік став роком викликів в освіті, зумовлених війною.

Начальник відділу освіти Глобинської міської ради Світлана Надтока зазначила, що основним завданням, над яким цілий рік працювали освітяни громади, за підтримки міського голови Станіслава Джуся, депутатів міської ради, спонсорів, благодійників і, просто, небайдужих жителів громади, було створення безпечного освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу. Завдяки спільним злагодженим діям, заклади освіти Глобинської міської ради мають змогу розпочати новий навчальний рік у звичному форматі. Підсумовуючи роботу галузі, Світлана Надтока наголосила, що більша частина бюджету у минулому навчальному році була спрямована на облаштування укриттів у закладах освіти, задля безпеки, в першу чергу, дітей. Також охарактеризувала організацію освітнього процесу за дистанційною та змішаною формою у закладах освіти громади, надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами. Зазначила, що робота з обдарованими дітьми, розвиток та підтримка їх здібностей є одним із головних завдань освіти. І як результат роботи, учні та вихованці наших педагогів показують високі результати у МАН, конкурсах, змаганнях.  Підвищення професійного рівня педагогів, забезпечення їх комп’ютерною технікою, впровадження ІТ-технологій – пріоритети роботи освітніх закладів та установ громади. Світлана Надтока детально проаналізувала організацію харчування дітей у закладах освіти. Наголосила, що у громаді забезпечується безкоштовне харчування учнів 1-4 класі та дітей пільгових категорій. Обговорили на зустрічі питання організації підвезення учнів, забезпечення підручниками та ін.

 В обговоренні виступили: в.о. директора Глобинського центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Лобода, директор Глобинського інклюзивно-ресурсного центру Наталія Величко, директор Глобинського центру дитячої та юнацької творчості Олег Царенко.  Керівники наголосили на тісній співпраці відділу освіти, освітніх установ та закладів освіти у вирішенні завдань галузі та  визначили  пріоритетні напрямки подальшої роботи.

З вітальним словом до учасників серпневої зустрічі виступила  Любов Качмар, голова територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України у Глобинській міській територіальній громаді. Вона щиро подякувала всім за велику і активну волонтерську діяльність. Адже, з початком війни, всі заклади освіти стали одним великим гуманітарним хабом. І до цього часу підтримують наших захисників: плетуть маскувальні сітки, шиють спідню білизну, збирають необхідні речі, продукти харчування, випікають смаколики. Продовжують донатити на підтримку ЗСУ. Любов Качмар зазначила, що профспілкова організація завжди  стоїть на захисті прав спільчан і знаходить точки дотику з депутатами Глобинської міської ради, керівниками закладів освіти у вирішенні нагальних проблем освітян.

Секретар Глобинської міської ради Олександр Феденко, звертаючись до учасників конференції, наголосив на необхідності постійної тісної співпраці, міцного єднання депутатів міської ради, працівників відділу освіти,  керівників закладів освіти у забезпеченні надання якісних освітніх послу  жителям Глобинської громади.  

І хоча вже були розглянуті всі заплановані питання, в укритті Великокринківського ліцею ще довго стояв гомін…Освітянам  було про що поговорити один з одним…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як швидко завантажуються сторінки сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень