A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

День Державного Гімну України

Дата: 10.03.2023 08:59
Кількість переглядів: 52

Гімн – наш символ незалежності, свободи, волелюбності, незламності, віри та надії. Це душа української нації. Сьогодні він, як Прапор і Герб, об’єднує українців у боротьбі з російським агресором.

10 березня в нашій державі відзначають День Державного Гімну України. Це свято було затверджене 7 грудня 2021 року Кабінетом Міністрів України. Сьогодні його шанують в усьому світі.

Історія створення українського гімну сягає осені 1862 року, коли український етнограф, фольклорист та поет Павло Платонович Чубинський написав вірш «Ще не вмерла Україна», якому в майбутньому судилося стати національним, а згодом і державним гімном українського народу. У перекладі з грецької мови гімн означає «святкова пісня» і є одним із символів будь-якої держави, ідентифікуючи її на міжнародних зібраннях, форумах, спортивних змаганнях.

Саме 10 березня 2023р. в закладах освіти Глобинської міської ради Гімн України звучав із дитячих уст по-особливому… В цей день вчителі  поглиблювали знання учнів з історії створення Державного Гімну України; пробуджували у дітей національну самосвідомість; розвивали почуття гордості за свій народ, країну.

Ми знаємо, що Гімн лунатиме всією Україною і в день Перемоги над ворогом.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень