A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

26 лютого 2023р. День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

Дата: 24.02.2023 08:16
Кількість переглядів: 89

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Він був запроваджений Указом Президента України №58/2020 від 26 лютого 2020 року.

Цього дня у 2014 році у Сімферополі під будинком Верховної Ради АР Крим відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. Відтоді для України 26 лютого стало символом опору окупації, яка триває вже дев’ять років.

Наразі, спротив триває по всій країні, адже боротьбу за незалежність та цілісність держави чинять Збройні сили України, урядові структури, кожен громадянин України!

24 лютого 2023 року до Дня спротиву окупації АР Крим та м. Севастополя, з дотриманням законодавства України про введення воєнного стану в закладах загальної середньої освіти Глобинської МТГ проведено ряд заходів під час яких вчителі звернули увагу здобувачів освіти на той факт, що територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя вже який рік поспіль залишається окупованою агресором. А також зосереджено увагу здобувачів освіти на мужність і героїзм громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території у відстоюванні територіальної цілісності України.

Найцікавішим заходом цього дня був інформаційний дайджест «Крим - це Україна» проведений у Манжеліївському ліцеї імені Героя Радянського Союзу О.О. Чайки. Вчителі ознайомили учнів з історією, культурою, духовною спадщиною кримських татар, поринули в тематичний екскурс з переглядом документального фільму «Крим. Нескорений». Також учні подискутували про витоки нацизму та прояви людської агресії у світі.

Проведені заходи залишили незабутнє враження та сприяли патріотичному вихованню та національній самоідентифікації молоді.

На офіційних сайтах навчальних закладів, соціальних мережах  висвітлено інформацію про проведені заходи.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень