A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

«InventorUA» - для тих, хто хоче змінювати світ власними винаходами!

Дата: 19.01.2023 15:15
Кількість переглядів: 104

Щоб показати всій Україні свої винаходи, а також позмагатися з іншими учасниками за звання інноваторки, навчитися презентувати свої ідеї та доводити їхню користь іншим, а також познайомитися з крутими науковцями й такими ж ентузіастами, у грудні Литвиненко Карина, учениця 10-Б класу Глобинського ліцею №5 (керівник Т.В. Ільницька) взяли участь у Всеукраїнському конкурсі молодіжних науково-технічних проєктів «InventorUA», організований Національним центром «Мала академія наук». Участь у Конкурсі - це чудова нагода для учнів презентувати свої науково-технічні розробки та позмагатися за першість в інноваціях. Цей Конкурс об’єднав тих, хто прагне розв’язати безпекові проблеми людей, допомогти довкіллю та має проривні ідеї з розвитку технологій.

На конкурс можна було подавати проєкти аби вони були креативними і потрапляли в одну з чотирьох номінацій:

  • нові матеріали та сучасні технології;
  • цифрові технології;
  • стійкий життєвий простір;
  • збереження здоров’я та лікування хвороб.

Карина обрала номінацію «Стійкий життєвий простір». Назва проєкту: «Мотанка – роботизована система для енергозбереження та отримання енергії з навколишнього середовища». З максимальних 100 балів юна інноваторка набрала 60. В даній номінації всього було зареєстровано 57 проєктів з різних куточків України. З підсумковим протоколом оцінювання детальніше можна ознайомитися за посиланням.

В нагороду Карина отримала диплом та сертифікат, який надає право на безоплатний візит до Музею науки у Києві – це перший в Україні інтерактивний простір, де заборонено НЕ торкатися експонатів. Там відвідувачі можуть рухати, чавити і навіть випробовувати на міцність експонати. Все, що завгодно, аби зрозуміти, як вони працюють.

Вітаємо Карину та Тетяну Вікторівну! Дякуємо за активну участь, старання і наполегливу працю!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Як часто ви відвідуєте наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень