A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Подяка – одна з найбільших чеснот

Дата: 25.07.2022 15:09
Кількість переглядів: 88

Міжнародний олімпійський комітет -  найбільша і найповажніша у світі спорту організація. МОК опікується організацією й проведенням Олімпійських ігор.

Цьогорічний Олімпійський день в Україні проходить в новому форматі під гаслом «Борись, перемагай – мир для України здобувай, який передбачає  рухові активності та створення сувеніра-подяки для Міжнародного олімпійського комітету визначеної країни-партнера. До 25 липня Полтавщина готувала сувеніри-подяки для Швеції, адже Шведське Королівство на Півночі Європи є давнім союзником і добрим партнером нашої країни ще з часів Київської Русі. Військово-політичні союзи епохи Гетьманщини (Б.Хмельницький – Карл Х, І.Мазепа – Карл ХІІ) тільки посилили євроцентриські прагнення України.

Учні Глобинської громади не залишились осторонь. При створенні сувеніра-подяки здобувачі освіти Пирогівського ліцею та Глобинського ліцею №1 використали головні кольори нашої держави – синій і жовтий, символи МИРУ, ДОБРОБУТУ і ВОЛІ, відтиски долонь, як символ  ЩИРОСТІ і ВІДКРИТОСТІ. Дитячі вироби покликані висловити щиру подяку усьому швецькому народові за неоціненну допомогу та підтримку України під час війни, яку підступно розпочала росія. 

Учасники будуть відзначені сувенірами і подарунками від Полтавського обласного відділення НОК України. Найкращі роботи через НОК України потраплять до штаб-квартири МОКу швейцарської Лозанни.  

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень