A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року

Дата: 04.04.2022 16:05
Кількість переглядів: 86

Міністерство освіти і науки України від 01.04.2022  видало наказ № 290, яким затверджено методичні рекомендацій щодо окремих питань  завершення 2021/2022 навчального року. Закладам освіти рекомендовано самостійно визначити день закінчення освітнього процесу, забезпечити виконання освітніх програм, навчальних програм та навчального плану за рахунок ущільнення навчального матеріалу, організації самостійної навчальної діяльності учнів, додаткових консультацій з використанням технологій дистанційного навчання тощо.       

Оцінювання, зокрема підсумкове, результатів навчання здобувачів освіти може здійснюватися, за потреби, з використанням технологій дистанційного навчання. При  здійсненні оцінювання за ІІ семестр зараховуються всі оцінки, які отримав учень (учениця) упродовж цього семестру незалежно від місця навчання   в Україні чи за її межами. В окремих випадках, за рішенням педагогічної ради закладу, затвердженим відповідним наказом, оцінювання за ІІ семестр учнів 5-8 та 10 класів може здійснюватися не за 12-бальною шкалою, а «зараховано»/«не зараховано». За відсутності в учнів з числа тимчасово переміщених осіб та з тимчасово окупованих територій задокументованих результатів оцінювання за І семестр річне оцінювання може здійснюватися за результатами ІІ семестру. У разі відсутності результатів річного оцінювання після завершення навчання за освітньою програмою закладу освіти учень має право до початку нового навчального року пройти річне оцінювання.

У 2021/2022 навчальному році, відповідно до нормативно-правових актів, здобувачів загальної середньої освіти (початкової, базової, повної)  звільнено від проходження державної підсумкової атестації.

Учні 1–10 класів можуть бути не переведені на наступний рік навчання та залишені для повторного здобуття загальної середньої освіти у тому самому класі на підставі письмової заяви одного з їхніх батьків чи інших законних представників.

Рішення про переведення учня до наступного класу приймається педагогічною радою відповідного закладу загальної середньої освіти.

Під час переведення на наступний рік навчання  учням 1-4 класів видається свідоцтво досягнень, учням 5–8 та 10 класів - табель навчальних досягнень.

Пропонується  здобувачам освіти, які вимушені були змінити місце
навчання та/або місце проживання (перебування) і проживають
(перебувають) в Україні чи за її межами, та здобувачам освіти з тимчасово
окупованих територій за відсутності задокументованих результатів
оцінювання за І семестр свідоцтва про здобуття повної загальної середньої
освіти з відзнаками про досягнення у навчанні – золотими медалями «За
високі досягнення у навчанні» та срібними медалями «За досягнення у
навчанні», видавати за результатами річного оцінювання.

Інформацію на замовлення документів про освіту випускникам можуть подавати як заклади освіти, в яких вони вчились раніше, так і заклади, де діти навчаються зараз.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень