A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Продовжуємо навчатися

Дата: 30.03.2022 14:56
Кількість переглядів: 144

24 лютого 2022 року, в зв’язку зі збройною агресією Росії,  на території України запроваджено воєнний стан.   Відповідно до наказу по  відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради від 10.03.2022 № 5З з 14 березня 2022 року заклади освіти Глобинської міської ради відновили освітній процес  за   дистанційною  формою. До навчання у закладах загальної середньої освіти громади приступили 2758 учнів.  Окрім жителів громади,  до онлайн-навчання   долучаються діти,  які через жахіття війни були змушені покинути свої рідні домівки, своїх друзів, однокласників, та переселилися з батьками в безпечніше місце. 
Зарахування до закладів здійснюється за заявою  (її сканованою копією чи фотокопією), що подається одним з батьків, опікуном, іншим законним представником, родичем здобувача освіти або повнолітнім здобувачем освіти нарочно, факсом, електронною поштою, іншими засобами зв’язку чи у будь-який інший спосіб (за вибором заявника). 
На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 28.03.2022 № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», відділом освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради проводиться окремий облік та створюється  додатковий реєстр здобувачів освіти за місцем їх перебування (навчання),  згідно інформації, що подається закладами освіти.  Станом на 30.03.2022 року в закладах міської ради навчаються 144 дитини з числа внутрішньо переміщених осіб.   
За ініціативою громадських організацій українців у окремих країнах (за сприяння органів управління освітою цих країн та місцевої влади), для переселенців можуть бути організовані окремі заклади та класи, навчання в яких проводитиметься за державними стандартами та освітніми програмами України. 
Видача документів про освіту в таких умовах здійснюватиметься Міжнародною українською школою або будь-яким іншим ЗЗСО України, з яким громадські організації або заклади освіти країн перебування матимуть відповідні угоди про допомогу українським дітям. Всі учні повинні бути у встановленому законодавством України порядку зараховані до МУШ або іншого закладу освіти.
Якщо школа, в якій діти вчилися в Україні, вже організувала дистанційне навчання, рекомендовано учням підключитися до нього. Встановити контакт зі своїм закладом повинні батьки.
Батьки можуть також звернутися до Міжнародної української школи зі заявою про зарахування до МУШ на екстернат на індивідуальній основі. Необхідну інформацію розміщено на сайті школи.
На  сайті Міністерства освіти і науки України розпочав роботу „Всеукраїнський розклад”. Це ресурс, на якому зібрано та упорядковано в щоденний розклад посилання на віртуальні навчальні матеріали „Всеукраїнської школи онлайн”, підручники, психологічні хвилинки, руханки. Ознайомитися з наповненням ресурсу можна за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/vseukrayinskij-rozklad 
Міжнародна українська школа Міністерства освіти і науки України також підготувала програми самостійної роботи, де розміщено посилання на електронні підручники та дидактичні/мультимедійні матеріали. Програми самостійної роботи упорядковано по класах і предметах.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задовольняє вас структура сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень