A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Предмети ЗНО, результати з яких необхідні для вступу

Дата: 09.02.2022 14:39
Кількість переглядів: 91

 

Щоб мати широкі можливості для вступу до вишів, абітурієнтам важливо обрати оптимальний перелік предметів.
 

  •  Першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова. Учасники, які складатимуть ЗНО з української мови і літератури, зможуть використовувати свій результат і для вступу на спеціальності, які вимагають бали лише з української мови. А ось результат ЗНО з української мови не можна використати замість результату з літератури.

 

  •  Для осіб, що вступатимуть на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від спеціальності. Так, вступники на спеціальність «Біомедична інженерія» складатимуть біологію й на вибір: історію України або математику/іноземну мову/географію/фізику/хімію. Спеціальність «Ветеринарна медицина» вимагає біологію або хімію та математику або фізику.

 

  •  Для тих, хто вступатиме на основі молодшого спеціаліста або фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО із двох предметів: українська мова або українська література та математика або історія України. Також потрібно скласти фахове випробування в закладі освіти.

 

  • Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, потрібні результати із двох конкурсних предметів: українська мова або українська література та предмет ЗНО з переліку: тут . Для мистецьких спеціальностей другим предметом є творчий конкурс, який складається в закладі освіти.

Наказ про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році

За матеріалами Школа_інфо


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень