A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Навчалися новому, аналізували напрацьоване, обмінювалися планами на майбутнє

Дата: 28.01.2022 13:11
Кількість переглядів: 426

    Згідно зі професійним стандартом керівника (директора) закладу загальної середньої освіти, затвердженого Міністерством економіки України,   мета професійної діяльності директора полягає в безпосередньому управлінні закладом і відповідальності за освітню, фінансово-господарську та інші різновиди діяльності закладу освіти. Тому керівники  ЗЗСО Глобинської  громади, за підтримки відділу  освіти, постійно працюють над підвищенням свого професійного рівня: щоб іти в ногу з часом, бути справжнім лідером колективу, бути компетентним, і авторитетним. 

   28 січня у Пирогівському ліцеї зібралася команда однодумців для того, щоб навчитися новому, проаналізувати напрацьоване та обмінятися планами на майбутнє. До ліцею завітали: Інна Авраменко, заступник міського голови з питань діяльності органів ради, Світлана Надтока начальник відділу освіти, директори  та  заступники директорів закладів загальної середньої освіти громади. У першій частині зустрічі, під керівництвом  досвідченого спікера Наталії Шварц, заступника директора з навчальної роботи Глобинського ліцею №5, експерта з проведення інституційного аудиту управління державної служби якості освіти у Полтавській області, присутні продовжили, розпочате у 2021 році, навчання по формуванню  внутрішньої системи забезпечення  якості освіти у закладах загальної середньої освіти. Робота стосувалася теми «Освітнє середовище закладу освіти: безпечне, інклюзивне, мотивуюче». Що таке освітнє середовище? Як зробити його безпечним?  Як освітнє середовище  впливає  на якість освіти? Все це обговорювалося та опрацьовувалося на семінарі. Учасники отримали роз’яснення, поради, рекомендації від Наталії Шварц, працювали в групах по  забезпеченню здорових, безпечних і комфортних умов навчання та праці, створенню освітнього середовища, вільного від будь-яких форм насильства та дискримінації , формуванню інклюзивного, розвивального та мотивуючого до навчання освітнього простору.
Далі  Інна Авраменко та Світлана Надтока  обговорили з директорами ЗЗСО  питання, що  стосуються забезпечення життєдіяльності освітніх закладів: організації харчування, порядку використання шкільних автобусів та спортивних залів шкіл, проведення контролю за діяльність освітніх закладів, співпраці  з  освітніми установами та ін. Заступник міського голови Інна Авраменко на завершення розмови наголосила, що тільки спільно, розуміючи і підтримуючи  один одного,  у відкритому діалозі, ми  зможемо вирішувати проблеми освітньої галузі громади, створювати комфортні умови у освітніх закладах, підвищувати якість освітніх послуг. На завершення Світлана Надтока, начальник відділу освіти, подякувала директору Пирогівського ліцею  Любові Губенко та заступнику директора з навчальної роботи Глобинського ліцею №5 Наталії Шварц за допомогу у організації  та проведенні постійно діючого семінару керівників закладів загальної середньої освіти Глобинської міської ради.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень