Команда експертів створює нові рецепти для шкільного меню
В усіх школах країни триває активне впровадження реформи шкільного харчування. Нове меню для школярів викликало значний кшталт в суспільстві. Значна частина батьків підтримує нововведення, інші виказують невдоволення. В той самий час шкільні кухарі стикнулися зі складнощами під час приготування нових страв. Співавтор реформи шкільного харчування, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко разом з командою експертів працює над створенням нових страв, які потраплять до рецепторного збірника для шкіл.Як зауважив Євген Клопотенко під час інтерв’ю для «Обозреватель», нові рецепти мають допомогти закладам формувати різноманітні унікальні меню, які відповідатимуть новим нормам харчування школярів.
Наразі триває процес над створенням нових страв, які увійдуть до збірки із 500 рецептів, в якій вже є 160 затверджених страв. Саме шкільні кухарі вбачають нагальну потребу у розширені шкільного меню, що дозволить збільшити вибір страв, що відповідатимуть новим нормам, для можливості формування власного меню закладами освіти. До оновленого меню увійдуть найкращі страви кухонь світу, зокрема й української, що сприятиме розвитку загальної гастрономічної культури.
Вже навесні команда експертів планує надати до Інституту громадського здоров’я ім. О.М. Марзеєва НАМН та Держспоживслужби технологічні карти нових страв для проходження експертизи.
По матаріалах сайту OP.ua