A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Заклади загальної середньої освіти Глобинської МТГ взяли участь у І етапі обласного конкурсу

Дата: 26.11.2021 16:19
Кількість переглядів: 138

Виховання в сучасній освіті займає особливе місце, адже сьогодні Українська держава та її громадяни стають безпосередніми учасниками процесів, які мають велике значення для подальшого визначення, першою чергою, своєї долі.  «Серед виховних напрямів сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання…Тому, нині, як ніколи потрібні нові підходи, нові шляхи до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості», - зазначено в Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

26 листопада 2021 року з використанням дистанційних технологій заклади загальної середньої освіти Глобинської МТГ взяли участь у І етапі обласного конкурсу на кращий захід з національно-патріотичного виховання. Загальне керівництво Конкурсу здійснює Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації. Організатором є Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського.  Конкурс проводився у  таких номінаціях:

  • Музично-театральна постановка;
  • Військово-спортивне шоу;
  • Історична реконструкція.

На Конкурс подано 12 відеозаписів фрагментів виховних заходів з національно-патріотичного виховання. Оцінювання здійснювалося членами журі після перегляду відеозаписів конкурсних матеріалів за наступними критеріями:

  • Якість художнього та технічного рівня виконання;
  • Креативність та нестандартний підхід;
  • Залучення представників громадського сектору та знакових осіб;
  • Можливість розвитку жанру, масштабування.

Деякі відеозаписи не відповідали номінаціям, тому за рішенням журі ці виступи не оцінювалися, а призові місця розподілено наступним чином:

Номінація:

Музично-театральна постановка:

І місце – Глобинський ліцей №1 ім. В.Є. Курченка («Ти підбори змінила на

                берці…», керівник: А.О. Безульчак, А.П. Гордовська, І.В. Гаджега);

ІІ місце – Великокринківський ліцей («Нехай святиться у віках в борні здобута

                незалежність!», керівник: Л.Д. Москаленко, О.М. Митрович);

  • Бабичівська гімназія з дошкільним підрозділом («Всі ми – діти твої, Україно!», керівник: В.А. Ричка);

ІІІ місце – Пирогівський ліцей («Я – Україна!», керівник: М.А. Мамон, С.Г.

                  Дьяченко);

Номінація:

Військово-спортивне шоу:

І місце – Глобинський ліцей №1 ім. В.Є. Курченка («Хто, як не ми?!», керівник: Є.Р. Обушна).

 

«За оригінальний та нестандартний підхід до обраної теми виступу» члени журі вирішили відзначити Глобинську гімназію №3.

Подяку за активну участь отримують:

  •  Глобинська гімназія № 4  імені Заслуженого агронома України Ганни Андрієнко - філія Глобинського ліцею № 5 (музично-театральна постановка «Молимось за тебе, Україно!», керівник: Л.М. Редька);
  •  Пирогівський ліцей (музично-театральна постановка «Діти України бажають миру!», керівник: М.А. Мамон, С.Г. Дьяченко);
  • Івановоселищенська гімназія  - філія Великокринківського ліцею ( музично-театральна постановка «Українські вечорниці «Свято вареника», керівник: Л.Л. Колонутова).

На ІІ етап Конкурсу, який відбудеться 10 грудня 2021 року,  направлено відеовиступи Глобинського ліцею №1 ім. В.Є. Курченка. Бажаємо перемоги нашим найактивнішим учасникам!

Дуже шкода, що не всі заклади долучилися до Конкурсу, адже такі  заходи викликають в учнів повагу до свого закладу, доводять, що їхня школа найкраща. Учні глибше усвідомлюють свою причетність до минулого, теперішнього і майбутнього нашої України, що дозволяє утверджувати у них почуття відповідальності за своє майбутнє, своєї держави, за власну долю.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень