A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

«Бабин Яр – це наша незагойна рана…»

Дата: 04.10.2021 10:06
Кількість переглядів: 159

В історії нашого народу багато трагічних сторінок. Однією з них є Бабин Яр - символ трагедії Голокосту та нацистських злочинів на українській землі. Ця тема сьогодні дуже актуальна, оскільки вона тісно пов’язана з питанням патріотизму, самопожертви в ім’я високої ідеї, єдності нації, її політичної свідомості.

Про страхіття  війни і смерті, щоб  усвідомити  цінність людського життя,  з метою формування історичної правди про події Голокосту 28-30 вересня 2021 року в закладах освіти Глобинської МТГ проведені заходи приурочені до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

Заклади долучилися до Національного  уроку пам’яті, який проводився спільними зусиллями Міністерства освіти і науки України та Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр». Під час проведення Національного уроку пам’яті   використовувалася  освітня платформа «Червона точка пам’яті», яка дозволила  учням зробити свій внесок у колективне знання про Голокост і Другу світову війну. Проведено лекції, бесіди, виховні та інформаційні години на тему: «Бабин Яр: без права на забуття…», «Голокост у фільмах». Вчителями історії проведені уроки пам’яті: «Голокост в Україні – не забута історія», "Бабин яр – життя і смерть. Тільки пам'ять не сивіє" на яких  діти мали змогу глибоко поринути в історію, щоб зрозуміти жахіття масового вбивства громадян єврейської та інших національностей. Хвилиною мовчання здобувачі освіти вшановували жертв злочинів, скоєних нацистами під час окупації, ознайомились із фоторепортажем «Бабеля» на тему: «Як Бабин Яр виглядає зараз?». Педагогами-організаторами  проведено одну із найцікавіших віртуальних виставок сьогодення -  «Бабин Яр: пам’ять на тлі історії». Шкільними бібліотекарями організовані виставки літератури - «Бабин Яр. Пам’ять на тлі історії».

Усі заходи  підготовлені з урахуванням віку та емоційної зрілості школярів.

Про страшну трагедію, яка відбулася у Бабиному Яру  потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень