A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Нові підходи в організації харчування

Дата: 17.09.2021 10:17
Кількість переглядів: 115

Нове меню. Нові підходи в організації харчування: з 7 квітня 2021-го року набула чинності постанова КМУ від 24 березня 2021-го року №305, за якою були встановлені нові норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Що вона передбачає? Ці питання обговорювалися на  нараді з керівниками освітніх закладів громади.

Здійснення безпечного, якісного харчування дітей у закладах освіти – одне з основних питань у роботі відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради. Особливої уваги потребують заклади освіти, які самостійно організовують цей процес. Постановою від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» уряд затвердив нові норми та порядок організації харчування у закладах освіти. Такі зміни прийняті, з метою врегулювання організації харчування дітей з огляду на принципи здорового харчування, приведення енергетичної цінності раціону, структури харчування до фізіологічних потреб населення. Ось саме детальне ознайомлення з  нормативними документами та вимогами до організації харчування дітей у закладах освіти, які самостійно готують та реалізовують страви, відбулося на зустрічі з керівниками освітніх закладів громади. Начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради  Світлана Надтока презентувала учасникам наради основні положення постанови щодо порядку організації харчування  (ПОСИЛАННЯ НА ПРЕЗЕНТАЦІЮ) та наголосила на неухильному дотриманні вимог та впровадженні нових норм. Олена Коваленко, заступник головного бухгалтера централізованої бухгалтерії відділу освіти, ознайомила  з новими нормами харчування у освітніх закладах, з єдиним меню, розробленим відділом освіти за рекомендаціями лікаря з гігієни харчування відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Валентини Ричка та затвердженим Кременчуцьким районним управлінням головного управління Держпродспоживсужби у Полтавській області. Зазначила на необхідності впровадження блюд із рецептурника страв Євгена Клопотенка. Наголосила, що якісне і здорове харчування дітей у закладах освіти – це правило, яке мають виконувати  всі директори шкіл під час його організації.

Не менш важливими у питанні захисту прав та інтересів учнів є попередження та раннє виявлення домашнього насильства у сім’ях, а також складних життєвих обставин, у яких дитина може опинитися. Про це наголосила начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Глобинської міської ради Валентина Завезіон. Вона звернула увагу керівників освітніх закладів громади на дотриманні чинного законодавства щодо ведення особових справ учнів, проведення просвітницької роботи серед учасників освітнього процесу  по попередженню домашнього насильства, своєчасного надання допомоги та соціальних послуг родинам, які цього потребують.

Учасники наради отримали роз’яснення на всі обговорювані  питання.  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень