A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Відбулася нарада за участю усіх керівників закладів загальної середньої освіти Глобинської міської ради

Дата: 25.05.2021 09:21
Кількість переглядів: 164

Нещодавно  відбулася  нарада за участю  усіх керівників  закладів  загальної середньої освіти Глобинської міської ради, Глобинського міського голови Станіслава Джуся,  заступника  міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Інни Авраменко, директора Глобинського інклюзивно-ресурсного Центру Наталії  Величко, спеціалістів  відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради  Проводила  нараду начальник відділу освіти виконавчого комітету Глобинської міської ради Світлана Надтока.

Завдання відділу освіти та педагогічних колективів щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого закінчення 2020-2021 навчального року окреслила головний спеціаліст відділу освіти Наталія Пасько. Вона акцентувала увагу керівників закладів освіти на необхідності виконання законодавчої норми щодо тривалості освітнього процесу не менше 175 навчальних днів та дотримання карантинних обмежень. У  2020/2021 навчальному році згідно чинного законодавства здобувачі освіти, які завершують здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти, звільняються від проходження державної підсумкової атестації.  Проте, закон не звільняє від проходження зовнішнього незалежного оцінювання здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти. Тому важливим завданням, яке стоїть перед відділом освіти та керівниками ЗЗСО є організація участі випускників у ЗНО та забезпечення  їх підвезення до пунктів тестування. Не менш важливим питанням є видача учнів документів про освіту. Міністерство освіти і науки України рекомендує школам не проводити останні дзвінки та випускні вечори.  Отже, свідоцтва  про здобуття повної загальної середньої освіти мають бути видані після отримання результатів основної сесії незалежного оцінювання і не раніше дати видачі, зазначених у них. Керівникам шкіл було рекомендовано розробити та затвердити графіки видачі випускникам дев’ятих класів свідоцтв про здобуття  базової середньої освіти з урахуванням необхідності дотримання протиепідеміологічних вимог, а учням 1-8, 10 класів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти,  надіслати копії відповідних документів електронною поштою або в інший спосіб, з подальшим врученням оригіналу документа у вересні 2020-2021 навчального року.

Наталії  Величко розповіла про функції та завдання Глобинського інклюзивно-ресурсного центру після зміни установчих документів і  закликала керівників  шкіл до активної співпраці.

Значна увага на  нараді приділялася питанню формування спроможної освітньої мережі та приведення її у відповідність чинному законодавству. У своєму виступі начальник відділу освіти Світлана Надтока проаналізувала наявну мережу закладів загальної середньої освіти Глобинської громади та звернула увагу керівників на те, що в 2022 році завершується термін переоформлення установчих  документів закладів  відповідно до  Закону України «Про освіту», який  набрав чинності  28 вересня 2017 року. З цього слідує, що вже до 1 вересня 2021 року необхідно вжити заходів щодо оптимізації освітньої галузі громади. З метою отримання консультативної допомоги, методичного та юридичного супроводу, вивчення та впровадження кращих практик громад, Глобинська міська  рада взяла участь та успішно пройшла відбір до  Програми підтримки у формуванні спроможної освітньої мережі за сприяння Програми «U-LEAD з Європою».  

Глобинський міський голова Станіслав Джусь та  заступник міського голови Інна Авраменко  зазначили важливість побудови ефективної мережі закладів загальної середньої освіти.

За результатами наради керівники закладів загальної середньої освіти отримали ряд доручень та завдань до подальшої роботи.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень