A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Народжені вмерти — залишаться жити в віках...

Дата: 22.02.2021 09:28
Кількість переглядів: 230

У лютому 2014 року наша держава народилася з новим обличчям… 20 лютого – особлива дата, День Героїв Небесної Сотні. В цей день у ЗЗСО Глобинської ОТГ були проведені заходи, присвячені пам’яті загиблих у ті трагічні дні. Говорити на цю тему складно, проте необхідно.

Національна свідомість, патріотизм, жива мораль – основне гасло проведених заходів, мета яких була вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні, героїзму українських захисників: тих, які полягли, і тих, які сьогодні зі зброєю в руках захищають суверенітет України.

Правдива, жива історія виливалася під час інформаційних хвилин, бесід, годин спілкування: «Ми за щасливе дитинство», «20 лютого – День Героїв Небесної Сотні», «Допоки пам'ятаємо – допоки й живемо», «Ангели майдану», «А Сотню вже зустріли небеса...», «Вони помирали, щоб жила Україна», «Зупинись! Пригадай! Вклонись!». Несли високий виховний потенціал  Уроки звитяги: «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України»,  «Майдан – це стан душі і поклик серця», «Народжені вмирати за Батьківщину – залишаються жити у віках", «Державний герб - знак твоєї свободи», «За чисті душі, що злетіли в небо, Небесній Сотні шана й молитви». Цікавими були тематичні виховні заходи: «А сотня відлетіла в небеса», «Герої не вмирають… Герої просто йдуть…", «У нашій пам'яті вони назавжди залишились". Затамувавши подих, зі сльозами на очах діти переглядали документальні  фільми, присвячені історичним подіям в Україні під час Революції Гідності (листопад 2013 – лютий 2014року) «Небесна Сотня. Зима, що нас змінила». Під час акцій «Свічка пам’яті», «Ангели Пам’яті», виставок тематичної літератури та інформаційних матеріалів «Вшануймо героїв Небесної Сотні», «Небесний загін відлетів у небеса…», «Пам’ятаєм Героїв Небесної Сотні», фотовиставок до Дня Героїв Небесної Сотні учасники освітнього процесу доторкнулися до нової віхи в історії незалежної України.

Невинна кров, пролита на нашій землі, взиває до небайдужих сердець: вони померли, щоб ми жили; перед ними погасло сонце життя, щоб сонце правди сіяло над нами… Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої історії. Адже, хто не знає минулого, той не вартий майбутнього!

1



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень