A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Глобинської міської ради

Глобинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області інформує!

Дата: 02.02.2021 08:25
Кількість переглядів: 240

 Глобинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області доводить до відома керівників загально-освітніх закладів , що з січня 2021 року введений в дію Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом МОЗ № 2205 від 25.09.2020 р. Прийняття даного документ}' визнає , що втрачають чинність Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх закладів га організації навчально- виховного процесу , ДСанПіН 5.5.2.008-01.

Цей регламент визначає медичні вимоги безпеки. Засновник чи керівник закладу є відповідальними за дотримання цього Санітарного регламен ту .

Цим санітарним регламентом змінений підхід до організації гарячого харчування : прописані вимоги до організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами. ; чітко прописані вимоги до харчових продуктів, призначених для продажу у буфетах та вимоги до організації харчування та харчових продуктів, які використовуються для харчування ; наданий перелік харчових продуктів, які заборонено реалізувати у шкільних буфетах .

Крім того , санітарний регламент не передбачає погоджувати розклади уроків. Виконання гігієнічних вимог до освітнього режиму та складання розкладів навчальних занять покладається на керівника закладу освіти.

Доводимо до відома та просимо враховувати в роботі Постанову КМУ від 20 січня 2021 р. № 31, якою затверджений Порядок здійснення медичного обслуговування учнів закладів загальної середньої освіти.

Наказом МОЗ України від 04.08.2020р. № 1788 затверджено уніфіковану форму акта, який складається за результатами проведених планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення , в т.ч. акт по державному нагляду загально - освітніх закладів середньої та дошкільної освіти


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень